Gruppeforløb

Angst og depressionsgruppe

Kom i gruppeforløb med andre angst og depressionsramte.

 

Målgruppe

Gruppen er for folk som lider af angst eller depression. Vi vil lære redskaber til at håndtere udfordrende tanker og følelser. Yderligere vil du få mulighed for at lære af og udvikle dig sammen med gruppens øvrige deltagere. Gruppen består af 4 deltagere.

 

Indhold

Et gruppeløb med én ugentlig session, der har til formål at hjælpe deltagerne med hindringer som tristhed/depression, angst eller  blot er interesserede i at kunne leve mere meningsfuldt og helhjertet. 

 

Hvad er ACT? Accept og Commitment Therapy (ACT) er en forholdsvis ny terapiform, der hjælper dig med at håndtere dine ængstelige følelser, deprimerede stemninger, bekymrende sind, selvdestruktiv adfærd, og / eller noget andet, der volder dig problemer. Formålet med forløbet er at begrænse de måder disse styrer dit liv. 

 

Hvad menes med accept og engagement? Accept refererer til at bringe en åben og rummelig holdning til alle indre hændelser, så som tanker, følelser, fysiske fornemmelser og erindringer - selv dem, der er ubehagelige. Det betyder, ikke altid at give efter for, hvor smerten normalt fører dig hen. Engagement betyder at du arbejder aktivt på, hvad du virkelig gerne vil, selv når smerten er til stede. 

 

Hvorfor skal jeg acceptere smertefulde indre oplevelser? Der er forskningsmæssig belæg for, at forsøg på at undertrykke eller kontrollere indre oplevelser kan gøre dem værre, og føre til de problemer, som er årsagen til at søge behandling. Når vi stopper med at kæmpe med disse oplevelser vil de paradoksalt nok ikke fylde så meget længere. 

 

Hvad kan jeg forvente?

  • Dette vil være et fortroligt gruppeforløb bestående af korte pædagogiske oplæg, gruppediskussioner, og masser af praktiske øvelser. Vi har alle en ide om hvad accept er, men det kan være svært at udføre i praksis. Det er her erfaringsbaserede øvelser giver mening.
  • Vi vil bruge mindfulness strategier som vores primære værktøj. Mindfulness betyder "Opmærksom på en bestemt måde" Med bevidsthed, i det aktuelle øjeblik, og uden at dømme". Det er lidt ligesom meditation.
  • Du vil blive bedt om at øve nogle færdigheder hjemme og læse korte tekster mellem møderne.
  • Du forventes at gøre dit bedste for at deltage i alle seks gruppesessioner.  Gruppen starter torsdag den 26. april 2018 og fortsætter hver torsdag i seks sessioner. Forløbet starter med en individuel samtale på 50 min.

 

Underviser

Psykolog Morten Hecksher

 

Morten er ACBS Peer Reviewed ACT Trainer, dvs. at han er eksamineret af ACBS internationale komite for ACT trænere, som én af de eneste danske ACT-undervisere. Morten har omfattende efteruddannelse i ACT og mindfulness. Han har bl.a. gennemgået 4 årigt uddannelses forløb i ACT som deltager og medunderviser med psykolog, Ph.D. JoAnne Dahl, Uppsala Universitet og psykolog, Ph.D Tobias Lundgren, Stockholm Universitet. Siden 2008 har Morten udbudt ACT uddannelse for læger, psykologer og andre faggrupper. Ligeledes har han lavet mindfulness-trænerkuser siden 2004. Han har over 25 års klinisk erfaring og over 20 års undervisningserfaring. Yderligere har han skrevet bøger og artikler om mindfulness, ACT og Kognitiv Adfærds Terapi.

 

Dato'er

       

Torsdag d. 23. august kl. 10.00-12.00

Torsdag d. 30. august kl. 10.00-12.00

Torsdag d. 6. september kl. 10.00-12.00

Torsdag d. 13. september kl. 10.00-12.00

Torsdag d. 20. september kl. 10.00-12.00

Torsdag d. 27. september kl. 10.00-12.00

 

Lokaler

KognitivGruppen

Rolighedsvej 38

8240 Risskov

 

Information

Spring ventelisten over og start op i gruppeforløb.

  • Få en gruppe at lære og udvikle dig sammen med
  • Meget erfaren psykolog
  • Forløbet startes med en individuel samtale på 50 min

Kontakt os på 8730 3939 for at tilmelde dig gruppeforløbet.

 

Betalingen for hele forløbet ved den individuelle samtale.

 

 

Pris: 4.000,00 DKK (Pris ekskl. moms: 3.200,00 DKK)

Underviser:

Morten Hecksher

Tilmeld kursus